Gemeente Harlingen communiceert actief over IKB

De medewerkers van Gemeente Harlingen ontvangen vanaf deze maand een individueel keuzebudget (IKB). Door middel van meer vrijheid en flexibiliteit wil deze werkgever waarde toevoegen aan het beloningssysteem.  Medewerkers hebben nu de keuzevrijheid om binnen duidelijke kaders eigen arbeidsvoorwaarden in te vullen. Bij keuzevrijheid hoort eigen verantwoordelijkheid. Medewerkers moeten zelf regie nemen en keuzes maken die bij de persoonlijke situatie passen.

Goed geïnformeerd keuzes maken

Bart-Jan van de Schaaf, projectleider gemeente Harlingen: De gemeente Harlingen wil alle medewerkers faciliteren en inspireren om met de IKB- materie aan de slag te gaan en regie te nemen. Op eigentijdse wijze is dit in samenwerking met Centraal Beheer georganiseerd middels een online portaal. Door middel van presentaties en mail zijn alle medewerkers op de hoogte gesteld van de mogelijkheden binnen het AV portaal.

Dat medewerkers dit belangrijk vinden blijkt uit het feit dat binnen 1 week na introductie al meer dan 50% gebruik heeft gemaakt van het AV portaal.

Besparing tijd en energie

In een beveiligde online omgeving presenteert de Gemeente Harlingen informatie, voorbeelden, meest-gestelde vragen en actuele thema’s. Medewerkers kunnen zich eenvoudig verdiepen in de materie en vervolgens ‘goed geïnformeerd keuzes te maken’. Deze keuzes worden in het Raet Flex Benefits gemaakt.

De Gemeente Harlingen plaatst zelf berichten voor de medewerkers op het portaal. De inhoudelijke informatie over het IKB wordt door specialisten van Centraal Beheer verzorgd. Dat scheelt veel tijd en energie voor de betrokken afdelingen van de gemeente.

Gemeenten voeren IKB in

Vanaf 1 januari 2017 krijgt iedere gemeenteambtenaar naast salaris ook een vrij besteedbaar budget: het Individueel Keuze Budget (IKB). Het IKB biedt medewerkers meer keuzevrijheid en flexibiliteit. Medewerkers hebben meer zeggenschap over hun beloning en kunt nu keuzes maken die passen bij uw levensfase, persoonlijke wensen en doelen.

MEER INFORMATIE?

Ook behoefte aan een optimale ondersteuning op het gebied van arbeidsvoorwaarden en wilt u meer weten over de online portalen van Iselect? Wij staan u graag vrijblijvend te woord!

Neem contact op

Bekijk hier de video over het portaal voor gemeenten