Moderne arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden ontwikkelen en moderniseren voortdurend. Nieuwe vormen van arbeidsvoorwaarden zijn noodzakelijk om tegemoet te komen aan de veranderde wensen van medewerkers en werkgevers. Brancheorganisaties en bedrijven spelen in op veranderingen op de arbeidsmarkt en van wettelijke kaders.  

Innoveren van arbeidsvoorwaarden 

Een nieuwe generatie arbeidsvoorwaarden is meestal gericht op het verhogen van eigen regie, individuele keuzevrijheid en flexibiliteit. 

  • De nieuwe cao biedt een kader dat voor iedereen geldt, maar daarnaast ook ruimte om de diversiteit bij de medewerkers en bedrijven te kunnen bedienen.
  • Medewerkers hebben behoefte aan meer zelfregie. Binnen de kaders van het werk bestaat de behoefte om zelf keuzes te maken over ontwikkeling, arbeidstijden, locatie of het uitruilen van arbeidsvoorwaarden.

Het proces

Om arbeidsvoorwaarden (al dan niet via een cao) te moderniseren wordt met de klant een zorgvuldig traject doorlopen. Hierbij is het gesprek met werkgevers en medewerkers essentieel. Tijdens deze sessies spreken we over wat moderne arbeidsvoorwaarden voor hen inhouden en ontdekken we waar men tegenaan loopt in de huidige cao. We toetsen op onderdelen of het huidige model/beleid in de cao representatief, toekomstbestendig en werkbaar is. Wij vinden het belangrijk om in dit proces energie, enthousiasme en creativiteit te vinden. Uiteindelijk worden voorstellen geformuleerd, verdere stappen gezet en keuzes gemaakt. Als partijen tot een akkoord te komen, kunnen we aan de slag met de laatste stap: een concrete uitwerking van een moderne cao.

Succes realiseren

Moderne arbeidsvoorwaarden bieden flexibiliteit en keuzemogelijkheden voor medewerkers. Dat kan uiteenlopend gaan over beloning, werktijden, ontwikkeling, pensioen, vitaliteit, zorg en arbeidsongeschiktheid. Medewerkers kiezen de arbeidsvoorwaarden die het beste bij hun persoonlijke situatie passen.

Belangrijk is dat medewerkers ‘goed geïnformeerd keuzes maken’. Iselect heeft ruime ervaring met het inrichten van eigentijdse online omgevingen voor zowel: 

  1. de communicatie over arbeidsvoorwaarden; 
  2. het faciliteren van het proces om keuzes te maken; 
  3. het activeren van medewerkers om eigen regie te nemen. 

Passende arbeidsvoorwaarden hebben een positief effect op de tevredenheid en inzetbaarheid van medewerkers. Belangrijk is dat medewerkers bekend zijn met de regeling, inzicht hebben in de uiteenlopende mogelijkheden, beseffen wat de keuzevrijheid biedt in de persoonlijke situatie en eenvoudig toegang hebben tot de regeling. Heldere communicatie over uw (flexibele) arbeidsvoorwaarden draagt bovendien bij aan ‘employer branding’ en het beeld dat (potentiële) medewerkers van uw organisatie hebben. 

Digitalisering 

Onze inhoudelijke kennis met modernisering van arbeidsvoorwaarden combineren we met expertise om informatie en processen te digitaliseren. Dit maakt Iselect uniek. Met onze online oplossingen creëren we een unieke infrastructuur om als branche of bedrijf moderne arbeidsvoorwaarden te faciliteren. We maken deze online toepassingen samen met de klant op maat, passend bij de doelen en het karakter van de organisatie. In eigen herkenbare omgevingen kunnen zowel werkgevers als medewerkers aan de slag met moderne arbeidsvoorwaarden.

Meest bekeken cases

Welzijnsorganisaties W&MD

IKB oplossing Goed geïnformeerd keuzes maken In april 2016 lanceerde Centraal Beheer en Iselect voor welzijnsorganisaties een unieke oplossing om het nieuwe IKB online naar medewerkers te communiceren en administreren. Dit kan samen met uw eigen salarispakketleverancier! Achmea is nauw betrokken bij welzijnsorganisaties. Dit netwerk en deze kracht wordt gebundeld…

Lees meer

Meer weten over de dienstverlening moderne arbeidsvoorwaarden

    De Privacy- en cookiestatement van Iselect kunt u raadplegen onderaan onze site.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.