Duurzame inzetbaarheid

De Vierde Industriële Revolutie is in volle gang. De stroomversnelling aan technologische vernieuwingen hebben een enorme impact op werk en werken. De technologie van vandaag staat niet in vergelijking met die van morgen. Het rapport ‘The Future of Jobs’ van het World Economic Forum (2018) schetst de grootschalige disruptie op de arbeidsmarkt. 

Het belang voor werkenden om in deze turbulente tijd duurzaam inzetbaar te blijven staat buiten kijf. Mensen moeten wendbaar en flexibel blijven, zodat ze zich kunnen aanpassen aan nieuwe situaties.

Eigen regie

Iselect werkt in de projecten vanuit de vier kernelementen van Duurzame Inzetbaarheid (zie figuur van TNO). Om duurzaam inzetbaar te blijven, moeten medewerkers hun hele arbeidsleven over mogelijkheden beschikken om te blijven werken. Van der Klink (2010) benoemt daarbij dat de medewerker moet zorgdragen dat gezondheid, vitaliteit, attitude en motivatie behouden blijven. Daarbij noemt hij ook de bepalende rol die werkgevers hebben, omdat de werkcontext er moet zijn. 

Medewerkers moeten eigen regie nemen en investeren in hun eigen duurzame inzetbaarheid. Bedrijven moeten duurzame inzetbaarheid faciliteren en ondersteunen, zodat individuele medewerkers zelf aan de slag kunnen gaan. Duurzame Inzetbaarheid is een gedeelde verantwoordelijkheid. 

Digitalisering 

Onze inhoudelijke kennis combineren we met expertise om informatie en processen te digitaliseren. Dit maakt Iselect uniek. Met onze online oplossingen creëren we een eigentijdse infrastructuur om Duurzame Inzetbaarheid te faciliteren. Samen met de klant richten we het systeem in, passend bij de doelen en het karakter van hun organisaties. In een herkenbare omgeving kunnen zowel werkgevers als medewerkers aan de slag.  

Projectmanagement en subsidies

Iselect begeleidt al vele jaren bedrijven, branches en sectoren met uiteenlopende projecten op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid. Afhankelijk van de ambities en prioriteiten van de kant werken we bijvoorbeeld aan:

  • Bewustwordingscampagnes
  • Dialoog tussen medewerker en leidinggevenden
  • Loopbaan en mobiliteit
  • Gezondheid en veiligheid op het werk
  • Ziekteverzuim en preventie
  • Financieel fit en mantelzorg 

Iselect zorgt voor een planmatige aanpak van het project. We werken graag samen met partijen die veel ervaring hebben in uw branche (of bedrijf). De deelprojecten worden met behulp van werkgevers en medewerkers uitgevoerd. Zij worden actief betrokken bij de ontwikkeling van instrumenten en diensten op het gebied van duurzame inzetbaarheid. 

Om extra financiële middelen ter beschikking te krijgen, biedt Iselect ondersteuning bij het aanvragen van subsidies. Wij hebben veel ervaring met succesvolle subiside-aanvragen. Denk aan: ESF, SLIM, MDIEU en NL Leert Door. Zowel de aanvraag, het voeren van de projectadministratie en het opstellen van de einddeclaratie kunnen wij ondersteunen. 

Meest bekeken cases

Meer weten over de dienstverlening duurzame inzetbaarheid

    De Privacy- en cookiestatement van Iselect kunt u raadplegen onderaan onze site.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.