Medewerkers Sanoma maken online PKB-keuzes

SANOMA INFORMEERT MEDEWERKERS OVER PKB

“Vanaf vandaag heb je toegang tot jouw Persoonlijk Keuzebudget (PKB). Een tool waarmee je zelf invloed kunt uitoefenen op bepaalde arbeidsvoorwaarden. Dat is anders dan je gewend bent en misschien even wennen. Het komt er op neer dat er niets aan jouw arbeidsvoorwaarden is gewijzigd, alleen dat een deel van die voorwaarden nu als bruto geld in jouw PKB als budget terug te vinden zijn. En jij beslist zelf wat je met dat budget doet. Ga je het laten uitbetalen? Of ga je er andere dingen mee doen, misschien koop je er wel wat extra vakantiedagen mee. De tool is niet ingewikkeld, maar om je op weg te helpen hebben we een aantal materialen voor je.”

Aldus de interne communicatie van de afdeling HR van Sanoma aan haar medewerkers. Duidelijke informatie over het nieuwe PKB is voor iedereen online beschikbaar. Onder andere een handleiding en een video. Inloopsessies maken het traject volledig.

GEMAK EN VEILIGHEID STAAN VOOROP

Het gebruik van het keuzesysteem moet laagdrempelig, maar wel goed beveiligd zijn. Vandaar de keuze voor de Single Sign On strategie ontwikkeld in samenwerking met Iselect. 1 keer inloggen met je Sanoma-key en daarna veilig je keuzes kunnen maken. Thuis, op de werkplek maar ook ergens anders.

Net als 45 andere Uitgeverijen heeft Sanoma samen met Iselect een zorgvuldig traject doorlopen om het PKB-keuzesysteem van de bedrijfstak Uitgeverijbedrijf naar eigen inzicht te implementeren. Nu maken alle 1.300 medewerkers van Sanoma gebruik van het keuzeprogramma. Medewerkers kunnen zich eenvoudig verdiepen in de materie en vervolgens ‘goed geïnformeerd keuzes te maken’.

UITGEVERIJBEDRIJF VOERT PKB IN

Op 1 juli 2015 ging de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst voor het Uitgeverijbedrijf van start. Iedere werknemer werkzaam binnen deze sector kan keuzes maken in zijn arbeidsvoorwaarden met het zogenaamde PKB: het Persoonlijk Keuze Budget (PKB). Het PKB biedt medewerkers meer keuzevrijheid en flexibiliteit. Medewerkers hebben meer zeggenschap over hun beloning en kunt nu keuzes maken die passen bij uw levensfase, persoonlijke wensen en doelen.

ERVARINGEN 

Ron Veltman, projectleider Sanoma Media Netherlands B.V.

“Sinds 2017 maken we bij Sanoma gebruik van de PKB tool. De inrichting van de tool is eigenlijk wel heel goed verlopen. De grootste uitdagingen zaten voornamelijk in de koppeling van ons salarissysteem (SAP Payroll) met de PKB tool. Daarnaast werken we bij Sanoma met Single Sign On. Dit bracht ook enige stress met zich mee. Maar met dank aan i-Select en NGA (onze partner voor de payroll) is alles toch op tijd gereed gekomen.Ongeveer 2/3 van de populatie maakt nu gebruik van de tool. In de 1e maanden zijn nog niet veel keuzes gemaakt maar verlof uren kopen duidelijk het vaakst.”

Meer lezen over Arbeidsvoorwaardentool BtB? Klik hier.