Innovatieplan

In de afgelopen decennia is er veel veranderd voor brancheorganisaties. Waar de organisatie eerder de primaire kennishouder was op het gebied van arbeidsvoorwaarden en regelingen, kunnen werkgevers en werknemers nu gemakkelijk de nodige informatie vinden op het internet. Leden zijn in de afgelopen jaren dan ook steeds kritischer geworden en het gemiddelde aantal leden daalt. Wat is de toegevoegde waarde van een lidmaatschap en wat krijgt een lid terug voor zijn of haar contributie? Dit zijn vragen die brancheorganisaties moeten gaan beantwoorden om huidige leden te behouden en om nieuwe leden aan te trekken. Hiervoor moeten veel organisaties henzelf opnieuw uitvinden. Iselect begeleidt brancheorganisaties bij het opstellen van een innovatieplan. 

Innovatieplan voor uw branche 

Om uw ledenbestand te behouden en te laten groeien is het van belang om van toegevoegde waarde te blijven voor uw (bedrijfs)leden. Wat kan uw brancheorganisatie bieden waardoor bedrijven graag lid willen blijven óf worden. In een samenleving waarin er steeds meer data beschikbaar komt is het interessant om te innoveren langs de as van een data-propositie. Zo is het mogelijk om data binnen de branche te verzamelen en vervolgens waardevol te maken voor de leden.  

De te verzamelen data die interessant is voor uw leden, is geheel afhankelijk van de branche. Zo bezitten of huren de meeste bedrijven in de retail branche een pand. In dit geval is het interessant om data te verzamelen over bijvoorbeeld de leegstand en huurprijzen van panden in Nederland. Door deze data te bundelen en weer te geven in een platform hebben leden toegang tot waardevolle informatie. Een goede reden dus om het lidmaatschap te behouden. 

Innovatieplan door Iselect: 

  • Advies en begeleiding bij het opstellen en uitvoeren van een innovatieplan 
  • Experts op het gebied van data & innovatie 
  • Ruim 20 jaar ervaring met brancheorganisaties 

Wat Iselect voor u kan betekenen 

Innoveren is noodzakelijk voor brancheorganisaties die relevant willen blijven voor hun leden. Welke richting van innovatie het meest interessant is voor uw organisatie is van verschillende factoren afhankelijk, zoals de ontwikkelingen en behoeften vanuit de branche. Door onze jarenlange ervaring met brancheorganisaties kunnen de adviseurs van Iselect u gedegen advies geven voor een innovatieplan en u begeleiden bij het plan van aanpak om de innovatie te realiseren. 

Wilt u van toegevoegde waarde zijn voor uw leden en bent u benieuwd op welke manier u het best kunt innoveren? Wij denken graag met u mee. Vul het contactformulier in, dan nemen wij contact met u op.

Bekijk hieronder de relevante cases op het gebied van innovatie

CAO Inretail

CAO Inretail ‘Werk met perspectief’ en ‘Werk met balans’ Cao-partijen AVV, CNV, De Unie en INretail ontwikkelen gedurende de looptijd van de cao Fashion, Sport & Lifestyle toekomstbestendig beleid dat gericht is op gezondheid, veiligheid, loopbaanontwikkeling en vitaliteit van medewerkers in de branche. Organisaties en medewerkers hebben tenslotte samen een…

Lees meer