Branche communicatie

In een sterk en snel veranderende wereld zijn bedrijven kritischer geworden over hun lidmaatschap bij een brancheorganisatie. Nu veel branche gerelateerde informatie online en openbaar beschikbaar is, worden er vraagtekens gezet bij de toegevoegde waarde van een lidmaatschap. Brancheorganisaties zijn vrijwel genoodzaakt om henzelf opnieuw uit te vinden en te innoveren, zodat de organisatie onmisbaar blijft voor haar leden.  Eén van de manieren waarop u waarde kunt creëren voor uw leden is met een op maat gemaakt communicatie platform van Iselect, specifiek voor werknemers binnen de branche. 

Branche communicatie richting werknemers 

Iedere werkgever binnen een branche dient te voldoen aan de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgesteld in een cao. Hoewel grote bedrijven teams hebben met HR-medewerkers en arbeidsjuristen, zijn kleine ondernemers veelal op zichzelf aangewezen als het gaat om communicatie over arbeidsvoorwaarden, of andere branche-gerelateerde informatie, richting werknemers. Dit is voor veel ondernemers dan ook een struikelblok. ‘Want hoe zit het ook alweer met het pensioen? Of wanneer heeft mijn werknemer recht op betaald verlof?’. Met branche communicatie richting werknemers kunt u deze ondernemers ontlasten én bent u van toegevoegde waarde voor uw leden. 

Vrijwel alle brancheorganisaties hebben een eigen website waar leden terecht kunnen voor branche-specifieke informatie. Een communicatieplatform gericht op werknemers is echter atypisch voor brancheorganisaties. Toch zit er veel potentie in het bieden van informatie, over bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden, gericht op de werknemer in de branche. Niet alleen wordt het stuk ‘eigen regie’ onder werknemers hiermee gestimuleerd, u kunt uw leden ontlasten door het stuk communicatie van hen over te nemen. Zeker de kleinere bedrijven zijn hierbij gebaat. 

Branche communicatie door Iselect: 

  • Op maat gemaakt communicatie platform voor werknemers binnen de branche 
  • Ruim 20 jaar ervaring met brancheorganisaties 
  • Branche-overkoepelende oplossing beschikbaar voor alle leden 
  • Creëer toegevoegde waarde voor uw leden  

Wat Iselect voor u kan betekenen 

Als branche bent u erbij gebaat om nieuwe manieren te vinden waarin u uw leden kunt ondersteunen. Iselect begeleidt brancheorganisaties bij het opstellen van een innovatieplan, maar is ook deskundig in de creatie van (digitale) oplossingen om innovatieplannen te realiseren. Onze jarenlange ervaring met brancheorganisaties, gecombineerd met onze expertise in digitale oplossingen, maakt Iselect uniek. Wees vooruitstrevend als branche en creëer een communicatieplatform. Niet alleen de werknemers zijn hierbij gebaat, juist ook de werkgever. Innovatie is dé manier om uw huidige leden te behouden en nieuwe leden aan te trekken. Iselect helpt u hier graag bij. 

Bent u benieuwd welke (online) mogelijkheden er zijn voor uw branche op het gebied van communicatie? Wij gaan graag vrijblijvend met u in gesprek. Vul het contactformulier in, dan nemen wij contact met u op. 

Bekijk hieronder cases over de communicatieplatformen die wij al hebben gecreëerd

CAO Inretail

CAO Inretail ‘Werk met perspectief’ en ‘Werk met balans’ Cao-partijen AVV, CNV, De Unie en INretail ontwikkelen gedurende de looptijd van de cao Fashion, Sport & Lifestyle toekomstbestendig beleid dat gericht is op gezondheid, veiligheid, loopbaanontwikkeling en vitaliteit van medewerkers in de branche. Organisaties en medewerkers hebben tenslotte samen een…

Lees meer