Arbeidsvoorwaardecommunicatie

Veel branches komen een cao overeen voor de gehele bedrijfstak. In de bedrijfstak-cao staan de arbeidsvoorwaarden die bedrijven in de branche minimaal moeten bieden, zoals loon, werktijden, vakantiedagen, etc. Op een krappe arbeidsmarkt is niet alleen beloning met salaris belangrijk, maar ook het bieden van motivatie en inspiratie. Een belangrijk onderdeel van goed beloningsbeleid is bovendien communicatie en toegankelijkheid. Communiceren over beloning is tweerichtingsverkeer. Informeren over het beloningspakket en het uitvragen wat medewerkers ervan vinden. Heldere communicatie over arbeidsvoorwaarden heeft grote impact op de werknemerstevredenheid. Iselect helpt organisaties met het inrichten van arbeidsvoorwaardecommunicatie richting werknemers. 

Arbeidsvoorwaardecommunicatie in uw branche 

Goede arbeidsvoorwaarden hebben een positief effect op de tevredenheid, betrokkenheid en trots van werknemers. Het is belangrijk dat zij weten wat allemaal voor ze geregeld is. Over het algemeen heeft maar de helft van de werknemers een globaal beeld hoe de arbeidsvoorwaarden eruitzien en waar voorzieningen te vinden zijn. Door actief te communiceren over de regelingen wordt werknemers duidelijk gemaakt wat de arbeidsvoorwaarden zijn, wat het hen kan opleveren en hoe ze hiervan gebruik kunnen maken. Door een branche-eigen communicatieplatform in te richten, kunnen werknemers ten alle tijden online terecht voor informatie omtrent de moderne arbeidsvoorwaarden. Ze kunnen eigen regie nemen en zelf aan de slag gaan. 

Arbeidsvoorwaardecommunicatie door Iselect: 

  • Opstellen en uitvoeren van campagnes ten behoeve van arbeidsvoorwaardecommunicatie 
  • Op maat gemaakt communicatie platform voor werknemers 
  • Ervaring met zowel bedrijven als brancheorganisaties 

Branches kunnen met eigentijdse arbeidsvoorwaardecommunicatie alle werknemers in de branche bereiken en informeren. Met deze informatie faciliteren ze werknemers en bieden ze direct toegevoegde waarde voor de leden (voor ondernemers). Zeker de kleinere bedrijven in de branche profiteren van deze werknemersinformatie. De branche ontzorgt de leden. 

Wat Iselect voor u kan betekenen 

Het informeren van werknemers over moderne arbeidsvoorwaarden speelt een essentiële rol in het uiteindelijke succes van deze voorwaarden. Iselect ondersteunt bedrijven en (branche)organisaties in het opstellen en uitvoeren van een campagne ten behoeve van arbeidsvoorwaardecommunicatie. Met onze expertise in het digitaliseren van informatie en processen, is het ook mogelijk om een online communicatieplatform te realiseren. Wij bepalen graag samen met u welke vorm van communicatie het meest interessant is voor u en uw werknemers, op basis van de doelen en het karakter van de organisatie. 

Bent u benieuwd naar welke (online) mogelijkheden er zijn voor uw organisatie op het gebied van arbeidsvoorwaardecommunicatie? Wij gaan graag vrijblijvend met u in gesprek. Vul het contactformulier in, dan nemen wij contact met u op.

Bekijk hieronder cases over de communicatieplatformen die wij al hebben gecreëerd

Welzijnsorganisaties W&MD

IKB oplossing Goed geïnformeerd keuzes maken In april 2016 lanceerde Centraal Beheer en Iselect voor welzijnsorganisaties een unieke oplossing om het nieuwe IKB online naar medewerkers te communiceren en administreren. Dit kan samen met uw eigen salarispakketleverancier! Achmea is nauw betrokken bij welzijnsorganisaties. Dit netwerk en deze kracht wordt gebundeld…

Lees meer