Iselect ondersteunt TLN en haar leden bij de uitvoering van het Persoonlijk Keuzebudget

Transport en Logistiek Nederland is de ondernemersorganisatie voor wegtransportbedrijven en logistiek dienstverleners. Na het bereiken van een nieuwe cao-akkoord in deze sector zocht TLN een digitale partner die TLN voorziet van een oplossing om werkgevers en medewerkers in de sector optimaal te ondersteunen bij de invoering van dit nieuwe cao en bijbehorende Persoonlijk KeuzeBudget (PKB). Er is gekozen voor samenwerking met Iselect omdat zij een unieke combinatie van kennis en expertise op HR, IT en het business domein  bezitten.

CAO-portaal en PKB-applicatie

Via een helder en duidelijk cao-portaal en een gebruiksvriendelijke PKB-applicatie heeft Iselect (in samenwerking met Tasper) een branche-brede oplossing ontwikkeld die werkgevers en werknemers ontzorgt en ondersteunt, meer grip geeft voor TLN en hen direct versterkt als professionele kennisorganisatie die meerwaarde voor hun leden biedt.

De totaaloplossing dient als belangrijk instrument om de communicatie, administratie en processen voor werkgevers en medewerkers te faciliteren.

Kijk voor het resultaat op tln-pkb.nl

Duizenden gebruikers

Allereerst is per 16 okt 2017 een communicatieportaal gelanceerd met daarin alle relevante cao-informatie rondom de nieuwe PKB-regeling. Per 1 jan 2018 is de PKB-applicatie hieraan gekoppeld en live gegaan. Vele duizenden werknemers gebruiken inmiddels de applicatie en zijn actief hun persoonlijke budgetten aan het aanwenden.

Het portaal en de applicatie zorgen dat alle gebruikers duidelijk inzicht in het budget krijgen en precies weten precies welke bestedingsdoelen gekozen zijn, of kunnen worden. De keuzes die de medewerker maandelijks maakt dienen verwerkt te worden in het salarispakket. Om dit zorgvuldig, snel en overzichtelijk te realiseren voor de werkgever vereist het geheel een automatisch proces dat nauwkeurig en goed op elkaar afgestemd is.

Ambitie

Het PKB is een procentueel deel van brutosalaris dat voor de transport- en logistiekbranche in eerste instantie kan worden aangewend om verlof aan te kopen, studiekosten te declareren of te laten uitbetalen. In de toekomst is het de ambitie om de PKB-regeling verder aan te kleden waardoor het voor werkgevers en medewerkers nóg veel relevanter wordt om er gebruik van te maken.