Advies en projectmanagement 

Binnen vrijwel alle branches en sectoren speelt duurzame inzetbaarheid (DI) een steeds grotere rol. Het is tenslotte van belang dat werknemers gezond en wel hun werk kunnen uitvoeren tot hun pensioen en dat ze hier plezier uit halen. Echter heeft iedere branche of sector te maken met unieke uitdagingen en pijnpunten op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Of het nu gaat om een hoog ziekteverzuim door slechte leefgewoontes of een gebrek aan diversiteit binnen de branche. Het is niet alleen van essentieel belang om de pijnpunten binnen uw branche in kaart te brengen, maar ook om te bedenken wat u als branche wil doen op het gebied van deze pijnpunten. Iselect helpt organisaties bij het in kaart brengen van de pijnpunten binnen de branche of sector, geeft advies in DI-oplossingen en kan deze oplossingen voor u realiseren. 

Advies en projectmanagement binnen uw branche

Het onderzoeken van wat er speelt binnen een branche of sector is belangrijk voor het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Door goed te kijken naar wat er aan de hand is, kunnen de specifieke behoeften en uitdagingen van werkgevers en werknemers binnen de branche worden geïdentificeerd. Zo achterhaalt u waarin uw organisatie werkgevers en werknemers kan voorzien. 

 

Op basis van de bevindingen wordt er samen met de organisatie gekeken naar mogelijke oplossingen en verbeteringen. Hierbij staan de wensen en behoeften van de branche centraal en wordt er gekeken naar welke partners er ingeschakeld kunnen worden om de gewenste veranderingen door te voeren. Het kan hierbij gaan om onlineoplossingen, zoals een speciaal ontwikkeld DI-platform, maar ook om samenwerkingen met partners voor opleidingen, coaching, loopbaanadvies, levensstijltrainingen en psychologische interventies. Het belangrijkste is dat er een oplossing op maat wordt geboden die bijdraagt aan de duurzame inzetbaarheid van werknemers. 

Advies en projectmanagement bij Iselect

  • Branche– en sectoranalyses om pijnpunten in kaart te brengen 
  • Advies over inzet duurzame inzetbaarheid 
  • Realisatie DI-oplossingen 
  • Gecertificeerde Register Consultant Duurzame Inzetbaarheid (RCDI) adviseurs 
  • Jarenlange ervaring met begeleiding van bedrijven, branches en sectoren met uiteenlopende projecten op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid 

Wat Iselect voor u kan betekenen 

Het opstellen van een goed beleid voor duurzame inzetbaarheid wordt door bedrijven en (branche)organisaties vaak gezien als een uitdaging. Iselect adviseert organisaties die duurzame inzetbaarheid binnen hun branche of sector willen verbeteren en kan deze projecten uitvoeren als projectbegeleider. Dit doen wij al vele jaren en zorgen voor een planmatige aanpak van de projecten. Voor de realisatie van (online) DI-oplossingen, werken wij graag samen met partijen die bekend zijn met uw branche (of bedrijf). Samenwerking met werkgevers en werknemers is ook van groot belang bij het uitvoeren van de deelprojecten. Zij worden actief betrokken bij de ontwikkeling van instrumenten en diensten op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Hierdoor ontstaat er een gezamenlijk gedragen aanpak, waarbij de behoeften van zowel werkgevers als werknemers worden meegenomen. Iselect streeft naar effectieve en duurzame oplossingen die passen bij de specifieke situatie en doelen van uw organisatie of branche. 

Bent u benieuwd naar wat Iselect kan betekenen voor uw (branche)organisatie op het gebied van duurzame inzetbaarheid? Vul dan het contactformulier in voor een vrijblijvend gesprek.

Bent u benieuwd naar relevante cases op het gebied van advies en projectmanagement? Ontdek ze hieronder: