De gids bij verzuim en preventie

Feb 2022

Metaalunie heeft voor ondernemers in de mkb-maakindustrie veel verzekeringsproducten op maat georganiseerd. Toch zoeken ondernemers vooral bij ziekte van personeel direct hulp. We hebben samen met alle partners van Metaalunie de Verzuimnavigator ingericht met veel verschillende soorten informatie en aanbod. De verzuimnavigator is een initiatief van Koninklijke Metaalunie, NV schade, Zilveren Kruis, KMUV en Mevas.

 

Een stappenplan bij ziekte van werknemers

De Verzuimnavigator heeft een uitgebreid stappenplan. Hier kan de eerste ziektedag van een werknemer ingevuld worden om exact te zien aan welke verplichtingen je moet voldoen. Alle stappen en acties in de eerste twee jaar van ziekte worden toegelicht met uitleg, formulieren, formats en voorbeelden.

 

Extra korting op hulpmiddelen

Als een werknemer langdurig ziek is kan psychologische hulp, een rugtraining of een ander hulpmiddel ondersteunen bij terugkeer naar het werk.

De Verzuimnavigator heeft een online shop met geselecteerde diensten die direct op het portaal kunnen worden gekocht. De betrokken verzekeraars bieden dan ook extra vergoeding aan de ondernemers.

> Kijk op metaalunie.verzuimnavigator.nl