Advies & begeleiding cao-proces

Een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) is een afspraak tussen werkgevers en werknemers over de arbeidsvoorwaarden binnen een bedrijf of branche. Denk hierbij aan zaken zoals salaris, arbeidsduur, vakantiedagen, pensioenregelingen en andere arbeidsgerelateerde zaken. Het opstellen en onderhandelen van een cao is echter geen eenvoudige klus. Het is een complex proces waarbij beide partijen hun wensen en belangen naar voren brengen en proberen tot overeenstemming te komen. Aangezien de partijen veelal verschillende belangen hebben is een overeenstemming niet vanzelfsprekend en is er vaak sprake van ontevredenheid en conflict gedurende een cao-onderhandeling. Het is dan ook essentieel om het cao-proces met zorg en deskundigheid aan te pakken en een onafhankelijke adviseur en/of onderhandelaar in te schakelen. Iselect kan u hierbij helpen. 

Advies & begeleiding cao-proces voor uw belangen 

Er komt veel kijken bij het proces rondom cao-onderhandelingen en arbeidsvoorwaardevorming. Iselect ondersteunt zowel brancheorganisaties als vakbonden bij cao-onderhandelingen door middel van advies en begeleiding gedurende het gehele proces. Van de voorbereiding bij arbeidsvoorwaardevorming tot de implementatie van het cao en communicatie naar de werkgevers en/of werknemers binnen de branche. De adviseurs zorgen bovendien voor het contact met alle
spelers gedurende het gehele proces.  

De adviseurs van Iselect kunnen optreden vanuit uiteenlopende rollen. Ze kunnen optreden als onderhandelaar (zowel vanuit de werkgeverszijde als werknemersvertegenwoordiging), procesbegeleider of voorzitter van een delegatie. Binnen het cao-proces is de onderhandelaar zeer goed geïnformeerd over wat er speelt in de dossiers van de verschillende aandachtgebieden van de cao. Daarnaast wordt Iselect vaak gevraagd als inhoudelijk expert op het gebied van duurzame inzetbaarheid of moderne (flexibele) arbeidsvoorwaarden. 

Advies & begeleiding cao-proces door Iselect 

  • Advies & begeleiding bij het gehele cao-proces 
  • Adviesrol vanuit werkgeverskant, werknemerskant of als gemandeerd onderhandelaar 
  • Brede expertise op het gebied van arbeidsvoorwaarden, arbeidsverhoudingen en arbeidsvoorwaardevorming 

Ook leveren wij indien gewenst tevens expertise om nieuwe cao-afspraken ook daadwerkelijk te implementeren, zoals het faciliteren van regelingen in een dataplatform of het invoeren van een PKB. Kortom, Iselect kan u in vrijwel alle aspecten van het cao-proces ondersteunen, afhankelijk van waar uw behoeften liggen. 

Wat Iselect voor u kan betekenen 

Iselect is een expert op het gebied van advies en begeleiding bij het cao-proces. Daarnaast is Iselect volkomen onafhankelijk en beschikken we over een brede expertise op het gebied van arbeidsvoorwaarden, arbeidsverhoudingen en arbeidsvoorwaardenvorming. Wat Iselect uniek maakt is dat de zeer ervaren adviseurs uw organisatie onafhankelijk kunnen ondersteunen bij het cao-proces vanuit verschillende rollen. De adviseurs kunnen zowel vanuit werkgeverszijde als vanuit de werknemersvertegenwoordiging optreden, maar ook als gemandeerd onderhandelaar. Iselect is daarom de ideale partner voor advies en begeleiding bij het cao-proces. 

We hebben ruime ervaring met verschillende sectoren en organisaties, zowel aan werkgevers- als werknemerszijde. We zijn onafhankelijk, deskundig en betrokken. We denken met u mee over de beste oplossingen voor uw situatie. 

Kunt u begeleiding gebruiken bij het doorlopen van een cao-proces? Wij denken graag, geheel vrijblijvend, met u mee. Vul het contactformulier in, dan nemen wij contact met u op.  

Bent u benieuwd naar relevante cases op het gebied van advies & begeleiding van het cao-proces? Ontdek ze hieronder

Grafimedia

Grafimedia Comfortabele ArbeidsOvereenkomst met IKB Sociale partners in de Grafimedia werkte sinds 2009 aan modernisering van de cao. Ze ontwikkelden de Comfortabele ArbeidsOvereenkomst. Doelstelling was om een nieuwe vorm van arbeidsovereenkomsten te creëren die toekomst-vast zijn. Deze nieuwe cao zou geschikt zijn om arbeidsvoorwaarden flexibel in te richten. Met ruimte…

Lees meer

CAO betaald voetbal

Stichting CAO voor contractspelers Na je carrière: (om)scholing, opleiding en begeleiding Een sigarenzaak beginnen na je voetbalcarrière, is geen reële optie meer. Veel huidige profvoetballers hebben moeite om na een voetbalcarrière de draad in een andere baan op te pakken. De stichting Cao voor contractspelers richt zich onder andere op…

Lees meer

Gemeenten CAR-UWO IKB

Arbeidsvoorwaardenportaal IKB Goed geïnformeerd keuzes maken Centraal Beheer biedt gemeenten een unieke oplossing om het IKB online naar medewerkers te communiceren en administratie te organiseren.  Dit kan samen met uw eigen salarispakketleverancier! Centraal Beheer is de verzekeraar van meer dan 370 gemeenten in Nederland. Dit netwerk en deze kracht willen…

Lees meer