Persoonlijk Keuze Budget

In steeds meer cao’s worden afspraken gemaakt over een persoonlijk keuzebudget voor werknemers. Dat meldt werkgeversorganisatie AWVN maandag.
In bijna een vijfde van de vorig jaar afgesloten akkoorden, waar 550.000 werknemers onder vallen, krijgen werknemers een eigen budget.
Dat kunnen zij voor verschillende doeleinden gebruiken zoals extra vrije dagen, uitbetaling of opleidingen. De scholing wordt door werknemers gebuikt voor zowel de loopbaan binnen de eigen organisatie als voor de verdere carrière daarbuiten.

Verdubbeld

Het aantal afspraken over het persoonlijk budget in 2015 is verdubbeld ten opzichte van 2013. Afgelopen jaar werd in 25 cao’s voor het eerst een keuzebudget geïntroduceerd, dat is vaker dan ooit tevoren.
Dat betekent dat 150.000 werknemers per 1 januari 2015 of 2016 voor het eerst gebruik kunnen maken van een eigen budget. In twintig andere cao’s is vastgelegd dat er wordt gekeken naar de mogelijkheden ervan.
AWVN adviseert werkgevers over arbeidsvoorwaarden en is als zodanig betrokken bij het merendeel van alle negenhonderd Nederlandse cao’s en arbeidsvoorwaardenregelingen.

De oplossing

Iselect biedt een eigentijdse online arbeidsvoorwaardentool voor cao-partijen. De optimale ondersteuning voor bedrijven of bedrijfstakken die een Persoonlijk Keuze Budget willen invoeren. Het biedt u als werkgever een oplossing om alle regelingen, verplichtingen en collectieve voordelen onder de aandacht van uw medewerkers te brengen. Het arbeidsvoorwaardenportaal is dé optimale ondersteuning voor bedrijven en bedrijfstakken die flexibele arbeidsvoorwaarden en/of een individueel keuzebudget invoeren.

  • Contact met Iselect? Klik hier
  • Voor het originele artikel, klik hier

Bron: NU.nl
Datum: 24 januari 2016