De pop-up Banenwinkel: dé ontmoetingsplek voor retailers en (aanstormend) retailtalent

1 juni 2023

INretail en sociale partners hebben als antwoord op de krapte in de arbeidsmarkt een concept gelanceerd van lokale ‘pop-up Banenwinkel’. We hebben samen met lokale ondernemersorganisaties, UWV, onderwijsinstellingen en gemeenten de pop-up-winkel georganiseerd en uitgevoerd.

Werkzoekenden, werknemers en studenten werden 6 weken lang verleid om naar de Banenwinkel te komen. Daar konden ze een talententest doen en deelnemen aan (gratis) workshops. Ook konden ze ontdekken welke opleidingen interessant voor hen zouden zijn. Er stonden coaches klaar waarmee ze (gratis) een persoonlijk loopbaangesprek konden voeren.

 

Arbeidsmarktkrapte

Werkzoekenden en studenten presenteerden zich op de “wall of talent” en maakte hun interesse in het werken in lokale winkels bekend. De instore selfieroom zorgde voor een gouden randje aan het winkelbezoek.

Lokale ondernemers werden uitgenodigd gratis hun vacatures te presenteren en natuurlijk de mooie kanten van het vak en hun winkel te laten zien. Er werd een retail-safari georganiseerd om een kijkje te nemen in diverse winkels en de prachtige verhalen van de ondernemers te horen.

In Deventer werd zes weken lang vraag en aanbod gekoppeld en toekomstperspectief geschetst. Op unieke wijze ontmoette lokale ondernemers en (toekomstige) retailtoppers elkaar. Iselect heeft als onderdeel van een uitgebreid MDIEU-programma dit fantastische project mogen leiden. We hebben veel ondernemingen in de branche bereikt en werken in de retail op de kaart gezet in Deventer. Voor wie het nog niet weet: werken in de winkel is super leuk! De Banenwinkel liet zien waarom werken in de retail zo aantrekkelijk is, en wat het vak zo mooi maakt.

Ga naar https://www.inretail.nl/persbericht/persbericht-aanpak-verbindt-vraag-en-aanbod-op-krappe-arbeidsmarkt/#h-alles-uit-de-kast-trekken