Een vernieuwde PKB-keuzeapplicatie en twee nieuwe klanten

In februari 2021 lanceerden we een vernieuwd PKB-keuzesysteem voor bedrijven in de Uitgeverijsector. Afgelopen 5 jaar heeft Iselect het PKB voor veel ondernemingen in de branche uitgevoerd. De ervaringen zijn gebruikt om het systeem te verbeteren.
Het nieuwe PKB-keuzesysteem heeft meer individuele mogelijkheden en een betere performance. Alle 45 deelnemende uitgevers kunnen hier zeker mee vooruit. Uiteraard blijven wij ontwikkelen en staan wij niet stil. Een uitvloeisel van de covid-crisis is bijvoorbeeld het thuiswerken. De administratieve verwerking van de declaraties van het thuiswerken maakt dan ook onderdeel uit van de doorontwikkeling in de PKB applicatie.

Als voorbeeld daarvan de module “Waar ik werk”. Deze module laat medewerkers individueel registreren wáár ze hebben gewerkt, thuis of op kantoor en bepaalt op basis van deze registratie de vergoeding. De medewerker kan snel registreren en heeft meteen inzicht in de vergoedingen. De werkgever heeft geen uitzoekwerk meer en geen of minder administratieve lasten. Snel, makkelijk en geautomatiseerd o.b.v. de wensen van de werkgever en de wettelijke fiscale ruimte.

Naast een nieuwe versie van het systeem, konden we in 2021 ook enkele nieuwe werkgevers aansluiten. In 2021 zijn Park Uitgevers (voorheen Nieuw Amsterdam), onderdeel van de Uitgeverij Lannoo groep en de Educatieve Uitgeversgroep toegetreden tot de gebruikersgroep. Zij maken gebruik van de expertise en ondersteuning van Iselect voor het gehele traject. Van aanmelding tot implementatie. Alle medewerkers maken gebruik van het PKB-keuzesysteem voor hun flexibele arbeidsvoorwaarden.

Dat de applicatie zijn nut heeft bewezen is wel duidelijk. Het aantal deelnemers stijgt nog steeds. Iselect zorgt ervoor dat de applicatie aan de laatste wijzigingen in de cao is aangepast zodat werkgevers hier geen omkijken naar hoeven te hebben.

Op 1 juli 2015 ging de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst voor het Uitgeverijbedrijf van start. Een moderne cao waar werkgevers en medewerkers flexibiliteit hebben. Een medewerker in de Uitgeverijbranche kan zelf maandelijks keuzes in arbeidsvoorwaarden maken met het persoonlijke keuzebudget (PKB). Het budget is minimaal 12% van het salaris. Met het budget kunnen vakantiedagen, een cursus of opleiding, reiskosten of keuzes voor thuiswerken gekocht worden. Iselect bouwde, samen met partners, pkbuitgeverijbedrijf.nl. Een unieke PKB-oplossing voor de hele uitgeverijbranche.

Wilt u meer weten over deze speciaal voor de cao uitgeverijbedrijf ingerichte applicatie neem dan contact via email op met Gerjan Vorkink, Business Consultant van Iselect. Gerjan.vorkink@iselect.nl of bel 06-20015655.