Branchebenadering bij IKB / PKB

Volgens de AWVN (Algemene Werkgevers Vereniging Nederland) bevat momenteel circa 20% van de cao’s al vormen van een keuzebudget. De bekendste cao’s zijn die de Waterschappen en Energiebedrijven, de Uitgeverijsector, De Provincies, de Gemeenten en Welzijn & Maatschappelijke dienstverlening.

Zodra een branche kiest voor de invoering van een Individueel Keuzebudget, biedt Iselect een communicatieportaal plus een keuzemodule (Tasper). Hiermee worden bedrijven binnen de branche ondersteund met de invoering en uitvoering van een keuzebudget, en worden medewerkers in staat gesteld om op een duidelijke en veilige manier keuzes te maken met hun budget. Er wordt een automatische koppeling opgezet met het salarissysteem van ieder deelnemend bedrijf zodat de gemaakte keuzes van medewerkers direct verwerkt worden in de salarisadministratie en terug te vinden zijn op de loonstrook.

Via een Arbeidsvoorwaardenportaal helpt Iselect organisaties en branches om het IKB proces te ontwerpen, in te voeren en hier een succes van te maken.

Onze arbeidsvoorwaardenportalen zijn eenvoudig uit te breiden met:

  • Opleidingsaanbod en e-learning mogelijkheden
  • Duurzame inzetbaarheid (wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?)
  • E-portfolio
  • IKB-module Lite
  • Indienen declaraties
  • Dashboard functionaliteiten

Voor de sociale partners van branches als INretail, Uitgeverijbedrijf, VACO, Betaald Voetbal en Metaal & Techniek ondersteunt Iselect door middel van een modern arbeidsvoorwaardenportaal. Hierin wordt veel informatie verschaft over de cao en arbeidsvoorwaarden, en worden diverse extra modules ingezet om werkgevers en medewerkers zo goed mogelijk te ondersteunen.

Zie ook de case Uitgeverijbedrijf 

Wil je meer weten over het Individueel Keuzebudget en ons Arbeidsvoorwaardenportaal?