Bij Malmberg wordt er met zo’n 300 collega’s gewerkt aan de beste leermethoden voor het basis-, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. Door regelmatig contact te onderhouden met scholen, weten ze wat er leeft in het onderwijs en waar de uitdagingen zitten. Via digitale leerplatformen en boeken bieden ze hoogwaardige oplossingen voor het onderwijs nu én in de toekomst. Ook voor hun eigen mensen willen ze graag toekomstbestendig zijn. Met het wegvallen van de regeling voor de vaste woon-werkverkeer reiskostenvergoeding, waren ze op zoek naar een tool die vergoeding op declaratiebasis mogelijk maakt.

In gesprek met Justin van der Doelen die daarvoor aanklopte bij Iselect en Tasper.

Jullie hebben gekozen voor de ‘waar ik werk’ module. Waarom was dit?

“We hebben afstand moeten doen van de vaste reiskostenvergoedingen per maand en waren op zoek naar een tool waarin op declaratiebasis de reiskosten vergoed kunnen worden. Gezien onze positieve ervaringen met de software van en de samenwerking met Iselect en Tasper, was de keuze snel gemaakt. De module ‘waar ik werk’ kan geïntegreerd worden met de bestaande software, waardoor het snel en foutloos in gebruik kan worden genomen. Daarnaast willen we vanaf 1 januari 2022 werken met een thuiswerkvergoeding. Aangezien binnen de ‘waar ik werk’ module ook een mogelijkheid is om de werklocatie te registreren en bijbehorende vergoeding toe te kennen, voelde deze keuze helemaal goed en compleet.”

Hoe bevalt de module?
“Heel goed! Het is een handige en gebruikersvriendelijke tool, waarvan de output gemakkelijk te verwerken is in ons payroll systeem.”

 

Wat is het grootste voordeel van deze module?
“Het gebruiksgemak. Onze medewerkers zijn heel blij dat alles digitaal gaat en ze geen Excel formulieren meer in hoeven te vullen. Daarnaast is het voor iedereen een groot voordeel, omdat het geïntegreerd is in het bestaande systeem, waardoor er geen nieuwe accounts met bijbehorende inlogpogingen nodig zijn.”

 

Zou je de ‘waar ik werk’ module aanraden aan andere bedrijven?
“Zeker. Om meerdere redenen. Voorop staat het gebruiksgemak, maar ook de beschikbaarheid in de bestaande PKB-tool en het contact met Iselect en Tasper over de inrichting en de maandelijkse output die nodig is. Dat is voor ons heel waardevol gebleken.”

 

En de samenwerking?
“Die ervaar ik als erg prettig. Vragen worden altijd correct en snel beantwoord. Dit is vooral te danken aan de korte lijntjes, waardoor je niet met veel verschillende medewerkers te maken krijgt.”

Gerjan Vorkink heeft samen met Laurens Pieters het initiatief genomen om een oplossing te bieden voor het vraagstuk voor de reiskosten woon-werkverkeer.
“Om op basis van werkelijke reisdagen een reiskostenvergoeding te kunnen toekennen moet er geregistreerd worden. Dat is natuurlijk een doorn in het oog voor elke medewerker. Tenzij het geïntegreerd is in een bestaand systeem en het hierdoor snel en eenvoudig kan worden doorgegeven. Dat kan dus met de ‘waar ik werk’ module. Samen met Iselect hebben wij overigens al jarenlang de PKB-tool. Dit is een brancheoplossing voor de uitgeverijsector, waarmee medewerkers hun flexibele arbeidsvoorwaarden en hun Persoonlijk Keuze Budget krijgen aangeboden.”