Dienstverlening CAO onderhandelingen

Iselect faciliteert CAO onderhandelingen over arbeidsvoorwaarden. Dit doen we vanuit uiteenlopende rollen. We kunnen optreden als onderhandelaar, procesbegeleider of voorzitter van een delegatie. Ook wordt Iselect regelmatig gevraagd bij te dragen als inhoudelijk expert. Hierbij gaat het de laatste tijd veel over Duurzame Inzetbaarheid, opleiding en ontwikkeling, vitaliteit of de inzet van keuzebudgetten. Ook worden we gevraagd als mediator in CAO trajecten die vastgelopen zijn.

De adviseurs van Iselect hebben jarenlange ervaring op het terrein van arbeidsvoorwaarden, arbeidsverhoudingen en arbeidsvoorwaardenvorming. Onze ervaring is uniek, omdat wij zowel optreden vanuit werkgeverszijde als vanuit de werknemersvertegenwoordiging. Wij zijn volkomen onafhankelijk en bovendien zeer ervaren.

Onze adviseurs hadden in diverse trajecten de verantwoordelijkheid om als voorzitter van de onderhandelingsdelegatie leiding te geven aan het proces dat moet leiden tot de totstandkoming van de CAO. De onderhandelaar is zeer goed geïnformeerd over wat er speelt in de dossiers van de verschillende aandachtsgebieden van de CAO. Hierdoor ontstaat een breed beeld van de belangen die op de achtergrond een rol kunnen spelen bij het onderhandelen. De adviseurs zorgen bovendien voor het contact met alle spelers gedurende het gehele proces.

Waar maken! En implementeren
Iselect levert indien gewenst tevens expertise om nieuwe CAO afspraken op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid, opleiding en ontwikkeling, vitaliteit of de inzet van keuzebudgetten daadwerkelijk te implementeren. Hiermee borgen we het resultaat van de CAO onderhandelingen door realisatie van bijvoorbeeld:
– de invoering van een Individueel keuze budget (IKB, PKB)
– het digitaal toegankelijk maken van alle CAO afspraken
– het online faciliteren van een ontwikkel- of opleidingsbudget (DI-budget, IOB, vitaliteitsbudget, e.a.)
– het activeren van medewerkers om met Duurzame Inzetbaarheid of vitaliteit aan de slag te gaan.

Deze inhoudelijke ervaring in combinatie met onze kennis van digitalisering maakt Iselect uniek. Met onze online oplossingen creëren we unieke infrastructuur voor CAO-partijen. In eigen herkenbare omgevingen kunnen zowel werkgevers als medewerkers de CAO afspraken uitvoeren. We maken deze online toepassingen samen met de klant opmaat, passend bij de CAO afspraak.

Onze dienstverlening

  • Begeleider van het (onderhandelings)proces
  • Gemandateerd onderhandelaar
  • Adviseur op de achtergrond, of tijdens de voorbereidingen
  • Projectleider om gemaakte afspraken te implementeren
  • Mediation bij vastgelopen onderhandelingen
  • Digitale oplossingen om nieuwe cao afspraken te borgen

Meer weten over de CAO onderhandelingen?

    De Privacy- en cookiestatement van Iselect kunt u raadplegen onderaan onze site.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.